Lečenje Diskus hernije bez operacije

Sergej Kogaj

Jedan od najčešćih razloga za odlazak kod lekara jeste bol u slabinskom delu kičme čiji je uzrok degenerativna promena međupršljenskog diska.

Krsta i vratni deo kičme su najugroženiji kod većine pacijenata zbog pasivnog načina života koji podrazumeva svakodnevno višesatno sedenje, prinudan položaj, prekomernu težinu i loše držanje tela uz izostanak fizičke aktivnosti. Najčešće se javlja kod osoba starijih od 35 godina i to 2 puta češće kod muškaraca. Zabrinjava podatak da je danas sve više mlađih od 30 godina koje muči ovaj problem. Najčešće se rešavanje problema izvodi operativnim putem, a zabrinjava podatak da se velikom broju pacijenata ponovi operacija.

Šta je diskus hernija?

Diskus hernija je rezultat degenerativnih promena koje dovode do trošenja ili oštećenja jednog ili više diskova. Pomeranjem međupršljenskog diska u spinalni kanal često dolazi do uklještenja i upale nerva uz jak bol u vratu ili leđima koji se često širi niz ruku ili nogu. Pacijent često oseća i slabost mišića i trnjenje u rukama ili nogama i sedalnom delu kičme. Bol u leđima najčešće je intenzivan i jak i dovodi do nemogućnosti kretanja.

Terapija

Igloterapija (akupunkura dubokih mišića) je u svetu najrasprostanjenija  prirodna i neoperativna metoda  lečenja, koja kada se izvodi od strane školovanog i iskusnog lekara dovodi do željenih rezultata i izlečenja. Primenom Igloterapije izbeći ćete operaciju diskus hernije i teške oporavke. Glavna prednost ove metode je što dovodi do potpunog opuštanja mišića  i lakše dekompresije kičme. Igloterapijom se oslobodite spazma, dolazi do bolje prokrvljenosti mišića I lakše se dekompresuje međupršljenski prostor. Pri samoj dekompresiji kičme i pravilnim međupršljenskim  prostorom povlači se upala i nerv se vraća u normalan položaj.

Uticaj tradicionalne koreanske medicine se i potvrđuje nakon samog tretmana dolazi do opuštanja ,smanjenja bolova, poboljšanje kvaliteta krvi i limfe, bolje prokrvljenosti mišića. Redovnim tretmanima dolazi do potpunog oslobadjanja od bolova. Terapija predstavlja  način koji doprinosi visokom kvalitetu života i dobrom osećaju.

U terapiji se mogu kombinovati i specifične terapeutske masaže leđa (po nauci istočne medicine), grudnog koša i grudne kosti u ležećem položaju, a zatim masaže leđa i vrata u sedećem položaju. U zavisnosti od stanja organizma, prvih par terapija mogu biti prilično bolne.

Postupkom Igloterapije u lečenju diskus hernije, ne samo problematičnog mesta, već podizanjem celog tela i duha na viši nivo, ostvaruju se izvanredni rezultati, poboljšava se kvalitet života i operacije izbegavaju.

Sa kineske tačke gledišta disbalansi koji dugo opstaju u telu uzroci su oboljenja. Reakcije tela jasno se vide i osećaju u toku I nakon terapije. Može da doðe do povećanog  zamora, povećane aktivnosti, temperature ili do emotivnih reakcija. Takve reakcije su poželjne, jer pokazuju da je proces počeo.

Na našem Youtube kanalu pogledajte iskustva naših pacijenata i uverite se da je Život bez bola moguć!

https://www.youtube.com/channel/UCylJJkgKslhEs_CU-LW_PbQ

Možete zakazati pregled na telefon +381 668022222 ili putem naše kontakt forme.

Leave a Reply